Locatie


Adres
56 Chemin de la Ravine (zijstraat van Route de Pré-la-Joux), 74390 Châtel (Fr).

De afstand vanaf Utrecht is 930 kilometer, waarvan slechts 25 kilometer geen snelweg.

Ligging 

Chatel ligt tegen de Zwitserse grens in de Franse Alpen en het skigebied maakt deel uit van Les Portes du Soleil, een gebied met in totaal 650 kilometer skipiste.

Dit skigebied ligt in de noordelijke Alpen tussen de Mont-Blanc en het meer van Genève en profiteert van een ideale geografische ligging.

Het weer is zowel in de winter als in de zomer heerlijk. In de winter is het gebied Les Portes du Soleil sneeuwzeker, in de zomer is het zonnig maar niet te warm.


Klik hier voor huidige sneeuwhoogtes en weersomstandigheden in Châtel.


Vanuit Châtel kunt u onder andere skiën naar: Avoriaz, Morzine, Les Gets (Fr), of Champoussin en Morgins (Zw).

De skilift ‘Linga’ is op loopafstand, deze gondel staat pal tegenover het chalet in Châtel. Dus er is géén auto nodig om te gaan skiën, maar opstappen kan voor de deur.

Tevens is er een gratis skibus beschikbaar. Deze skibus gaat elke 10 minuten en stopt aan de weg recht voor het chalet.

 

Ook het centrum van Châtel is in een half uur te voet of in een paar minuten per auto of skibus te bereiken.

In het dorp is ruime keuze aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. En er is een Intermarché supermarkt op korte afstand.


Activiteiten

Vlakbij het appartement in Châtel is een speelweide en skischool voor de kindertjes, genaamd ‘Les Marmottons.’

Er is ook een kinderskischool en beginweide voor starters tegenover het chalet in Châtel, bij het begin van de skilift ‘Linga.’

Daarnaast is er bij de stoeltjeslift "PrélaJoux", een beginnerspiste met een overdekte loopband welke gratis te gebruiken is.

Voor langlaufers is er maar liefst 240 kilometer aan loipes in het gebied. Een aantal routes beginnen tegenover het appartement in Châtel.


In de zomer van 2014 is een groot welnesscenter in Châtel geopend, Forme d'O. Deze beautyfarm en fitnesscenter in één bestaat uit tropische zwembaden, sauna's, Turkse stoombaden, een massage-/ beautycenter en fitness.


Voor de niet-skiërs zijn er mooie wandelroutes, waarvoor u ook met de gondel naar boven kunt. Tevens kunt u racket-lopen, al of niet onder begeleiding, om ook buiten de paden te kunnen wandelen.

Verder is er een bobsleebaan in het nabijgelegen Pre la Joux. Voor de off-pisteliefhebber kan een gids gehuurd worden die de mooiste plekken van de Les Portes du Soleil laat zien.


Voor nog meer actie en behoefte aan sensatie, kunt u één van de talrijke activiteiten die worden aangeboden in de dorpen van Les Portes du Soleil ondernemen zoals parapenten, raften, bobsleeën of een rit/ vlucht met de spectaculaire Fantasticable (zie foto).